Sport

Juventus, încă o depunctare

Clubul de fotbal Juventus Torino a primit o nouă penalizare, de această dată de 10 puncte, pentru fraude contabile. Curtea de Apel a Federazione Italiana Giuoco Calcio este la a doua decizie similară în acest an. Inițial, în ianuarie, sancțiunea pentru „Bătrâna Doamnă" a fost de 15 puncte, totul din cauza plus-valorilor considerate artificiale în cadrul transferurilor de jucători, efectuate de Juve.

thescore.com
Sursa: thescore.com

În aprilie, însă, Curtea de Apel a fost obligată să-și reevalueze sancțiunea de către Colegiul de Garanție al Comitetului Olimpic Italian, la solicitarea clubului de la Torino.

În urma ultimei depunctări Juventus a căzut de pe locul 2 pe locul 7 în clasamentul Seriei A. Veștilor proaste s-a adăugat și înfrângerea din meciul etapei a 36-a, în deplasare cu Empoli Calcio, scor 1:4. Francesco Caputo și Sebastiano Luperto au marcat câte un gol în prima repriză. După pauză, același Caputo a înscris din nou.

Federico Chiesa a redus din diferență, iar pe final Roberto Piccoli a marcat al patrulea gol al gazdelor.

Într-un alt meci al etapei a 36-a, AS Roma a remizat cu Unione Sportiva Salernitana pe teren propriu, scor 2-2. Oaspeții au condus de două ori, prin golurile lui Antonio Candreva și Boulaye Dia, iar „giallo-rossi" au egalat de fiecare dată, întâi prin Stephan El-Shaarawy, apoi prin Nemanja Matic.

Cu două etape până la finalul competiției AS Roma este pe locul 6, având cu un punct mai mult decât Juventus Torino și, totodată, cu unul mai puțin decât Atalanta Bergamo.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult