Summit CPE

Emmanuel Macron și-a confirmat participarea la summitul Comunității Politice Europene de la Bulboaca. Mesajul președintelui Franței

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va participa la cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (EPC), care se va desfășura în Republica Moldova pe 1 iunie. Liderul de la Paris a precizat într-un mesaj video că în cadrul acestui eveniment vor fi luate mai multe decizii importante.

„Vin cu un mesaj scurt pentru a vă spune că pe 1 iunie vom fi în Moldova la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene. În Moldova vom discuta despre energie, migrație, securitate, infrastructură, apărare, geopolitică, pentru că împărțim același continent. Acum un an am propus crearea Comunității Politice Europene, deoarece sunt sigur că avem nevoie de acest forum pentru a aduna toți liderii, ca să oferim un cadru nou continentului nostru, să decidem pentru noi înșine și să construim o Europă mai puternică și mai unită. La 1 iunie vom discuta toate aceste subiecte, vom avea întruniri foarte importante și sper că vom lua decizii importante pentru ziua de azi, dar și pentru viitorul nostru comun.”, a declarat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron i-a mulțumit președintei Maia Sandu pentru că a acceptat invitația de a organiza cel de-al doilea summit EPC în Republica Moldova. Găzduirea evenimentului este o reconfirmare a faptului că țara noastră nu este singură și se bucură de susținerea partenerilor externi, pentru a păstra libertatea și pacea. Precizăm, Comunitatea este o platformă creată la inițiativa președintelui francez, cu scopul de a intensifica cooperarea între țările europene în fața amenințărilor fără precedent generate de invazia Rusiei în Ucraina.

Citește mai mult