Economic

Nicu Popescu, despre revenirea Companiei Wizz Air: Discuțiile se poartă și nu vor dura foarte mult

Guvernul va depune toate eforturile pentru revenirea companiei maghiare Wizz Air pe piața aeriană din R.Moldova. Asigurările au fost date de către vicepremierul Nicu Popescu în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de omologul său maghiar Péter Szijjàrtó, aflat în vizită în R.Moldova. Nicu Popescu a confirmat că aceste discuții se poartă și nu vor dura „foarte mult”.

Digi24.ro
Sursa: Digi24.ro

„Evident, este o decizie bazată pe criterii comerciale pentru compania Wizz Air, care este o companie privată, dar din partea Guvernului Republicii Moldova vom face tot posibilul ca această companie să revină pe piața Republicii Moldova astfel încât cetățenii, oamenii de afaceri, partenerii străini să poată vizita Republica Moldova mult mai ușor decât este cazul astăzi și în acest sens vom discuta modalități concrete de revenire a Companiei Wizz Air inclusiv în contextul în care Aeroportul din Chișinău a revenit în gestiunea statului și ne permite o capacitate mai mare de a discuta și de a promova interesul nostru național în discuțiile cu parteneri străini”, a declarat Popescu.

Vicepremierul a dat asigurări că discuțiile cu partea maghiară se poartă și că acestea nu vor dura „foarte mult”.

„Țin să menționez că se duc aceste discuții și aceste discuții nu vor dura foarte mult”, a dat asigurări Nicu Popescu.

Amintim că, începând cu 14 martie, operatorul aerian low-cost Wizz Air și-a sistat toate zborurile din Chișinău, invocând motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune. Wiz Air opera zboruri din Chișinău spre 13 orașe din Austria, Germania, Italia, Ungaria, Cehia, Spania și Marea Britanie.

Promo

Citește mai mult