Aderare UE

Liderii Uniunii Europene transmit un mesaj energic de susținere: „Moldova nu este singură”

Șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, președinta Parlamentului UE, Roberta Metsola, și președintele Consiliului European, Charles Michel, au adresat mesaje video de susținere a țării noastre, menționând că Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Mesajele au fost transmise pentru campania „Moldova nu este singură”, în cadrul căreia liderii mondiali comunică despre faptul că vin în țara noastră.

caleaeuropeana.ro
Sursa: caleaeuropeana.ro

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a transmis un mesaj de susținere cetățenilor Republicii Moldova, înaintea Summitului Comunității Politice Europene (CPE): „Moldova, te afli între prieteni!”

„În data de 1 iunie Moldova va fi inima Europei. Veți deschide ușile țării voastre frumoase pentru 50 de lideri europeni, 50 de prieteni ai Moldovei. Acesta este un moment istoric pentru țara voastră și pentru poporul acestei țări. Este un simbol puternic al unui continent care vă susține, un simbol puternic al drumului vostru spre familia noastră europeană. Moldova, te afli între prieteni. Moldova, nu ești singură!”, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel.

Anterior, cu mesaje similare de susținere au venit șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintele Franței, Emmanuel Macron.

„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Susținem securitatea voastră energetică, stabilitatea voastră economică. Susținem reformele voastre în calea spre familia europeană. Republica Moldova nu e singură. Uniunea Europeană e cu voi”, a declarat Ursula von der Leyen.

*„Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova. Este alături de conducerea țării și cetățenii acesteia. Susține alegerea pro-europeană. Moldovenii se pot mândri cu acest curaj de care au dat dovadă, ținând piept intimidării Rusiei. Ei se pot mândri cu solidaritatea față de Ucraina. Parlamentul European va fi mereu pentru Moldova, un prieten adevărat, un aliat. Pentru că noi nu avem nicio îndoială, viitorul nostru este împreună. Moldova nu este singură!”, a spus în mesajul ei video președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Anterior, cu un mesaj similar a venit și președintele Franței, Emmanuel Macron, care la fel și-a confirmat prezența la Summitul din 1 iunie, care se va desfășura la Bulboaca, Anenii Noi.

Menționăm că, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, 46 din 47 de lideri europeni și-au anunțat prezența la Summitul Comunității Politice Europene.

Amintim că, pe data de 1 iunie, Republica Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene. Sunt așteptați 50 de oficiali, șefi de stat și guvern. Pacea, securitatea, reziliența economică, precum și acțiuni în domeniul climei și interconexiuni în Europa sunt principalele subiecte care vor fi abordate în cadrul întrunirii, a anunțat anterior președinta Maia Sandu.

Citește mai mult