Aderare UE

Președintele Parlamentului îndeamnă cetățenii să manifeste înțelegere în perioada Summitului Comunității Politice Europene

Săptămâna viitoare Republica Moldova va găzdui cel mai important eveniment în istoria țării noastre - Summitul Comunității Politice Europene (EPC 2023) ediția a doua. În acest context, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a îndemnat cetățenii, funcționarii publici dar și deputații să dea dovadă de înțelegere în legătură cu măsurile de securitate ce urmează a fi întreprinse.

„Vin cu rugămintea către cetățeni să dea dovadă de înțelegere, în special în perioada 31 mai – 2iunie. Să demonstrăm și de această dată solidaritate, să vă informați privind organizarea traficului rutier în contextul Summit-ului și alte detalii importante doar din surse oficiale. Măsurile de securitate care vor fi aplicate sunt cerute de standardele internaționale și vor fi integrate gradual, astfel încât să producă cât mai puține inconviniențe pentru cetățeni”, a declarat Igor Grosu.

Oficialul a reiterat că la eveniment vor fi prezenți 50 de șefi de state, de guverne și înalți oficiali europeni. De asemenea, Republica Moldova, va fi vizitată de circa două mii de persoane, care vor face parte din delegații, inclusiv jurnaliști.

„Mă adresez și celor din HoReCa. Să demonstreze că noi, oamenii acestei țări, avem tradiții frumoase, bucate gustoase, suntem ospitalieri. Suntem europeni. Sunt sigur că o să avem un eveniment istoric”, a menționat șeful Legislativului.

Subliniem, Summitul Comunității Politice Europene (EPC 2023) este o platformă creată la inițiativa președintelui francez, cu scopul de a intensifica cooperarea între țările europene în fața amenințărilor fără precedent generate de invazia Rusiei în Ucraina.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult