Politic

Doi deputați au fost excluși din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor

La ședința de astăzi a Parlamentului, deputatul PSRM, Grigore Novac, a anunțat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a decis excluderea deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din cadrul fracțiunii parlamentare.

Luni, foștii socialiști Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski au aderat la Partidul „Renaștere”, condus de Serghei Mișin. Anunțul a fost făcut de cei doi în cadrul unei conferințe de presă. Vasile Bolea a declarat că a luat această decizie după ce a fost exclus din PSRM.

Amintim că, săptămâna trecută, Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a cerut Consiliului Republican al PSRM excluderea lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din rândurile partidului. Totodată, Comitetul le-a solicitat celor doi să renunțe la mandatele de deputat.

Anterior, mai multe instituții mass-media au scris că Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, împreună cu ex-candidatul la funcția de bașcan Victor Petrov, ar fi plecat în Israel, unde urmau să se întâlnească cu liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”.

Vineri, la întoarcerea din Israel, Vasile Bolea a confirmat că s-a întâlnit cu fugarul Ilan Șor. Totodată, acesta a declarat că intenționează să părăsească PSRM, dar va rămâne deputat independent.

Promo

Citește mai mult