Social

Șoferul care a lovit mortal un adolescent de 10 ani a fost condamnat la trei ani de închisoare

Șoferul care la sfârșitul anului trecut a lovit mortal un băiat de 10 ani, în timp ce minorul traversa strada pe o trecere de pietoni pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica al capitalei, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Din acest termen, învinuitul va sta după gratii doar jumătate. Instanța a decis ca un an și jumătate din termenul pedepsei să fie cu suspendare, în cazul în care, timp de patru ani, acesta nu va comite încălcări. De asemenea, șoferul urmează să achite familiei victimei 600 de mii de lei. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel.

ipn.md
Sursa: ipn.md

„Se stabilește o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de trei ani cu executare în peniteciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Se suspendă parțial executarea pedepsei cu închisoarea. Inculpatul Puia Mihail urmează să execute real pedeapsa pe un termen de un an și șase luni cu executarea pedepsei în penitenciar de tip deschis”, a spus judecătoarea Vasilisa Muntean.

Instanța a mai decis că termenul rămas, mai exact un an și șase luni, se suspendă imediat după ispășirea pedepsei în penitenciar. Asta înseamnă că, dacă, timp de patru ani, acesta nu va comite nicio încălcare, el nu va mai fi încarcerat. Totodată magistrații au dispus ca șoferul să achite familiei victimei drept prejudiciu 600 de mii de lei. Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel, iar astfel, tânărul a plecat acasă. Singura interdicție care ia fost aplicată este cea de a nu părăsi țara. El spune că regretă cele întâmplate și e de acord cu încheierea instanței.

*„Îmi pare foarte rău de toți absolut, de Natalia Lazariuc, de bunică”, a spus Mihai Puia.

Sfâșiată de durere, Natalia Lazariuc, mama copilului, nu și-a putut stăpâni emoțiile. Cu lacrimi în ochi, femeia spune că va continua să își caute dreptatea.

*„Este o decizie nedreaptă. Copilul meu se află la doi metri sub pământ, iar acest om care mi-a ucis copilul este în libertate. Va continua să se bucure de viață. Să privească la cerul albastru, la soare. Familia noastră va continua să aștepte, să sufere. Este o decizie nedreaptă. O vom ataca”, a spus Natalia Lazariuc, mama adolescentului accidentat.

Avocații familiei susțin că au cerut de comun cu procurorii o pedeapsă de 4 ani și 7 luni. Aceștia ne-au declarat că vor studia încheierea instanței și o vor contesta la Curtea de Apel. Amintim că tragedia a avut loc la sfârșitul anului trecut, în timp ce minorul traversa strada la o trecere de pietoni de pe bulevardul Dacia din capitală.

Promo

Citește mai mult