Social

Alertă falsă cu bombă la un liceu din Bălți

Elevii Liceului „Alexandr Pușkin" din Bălți au fost evacuați după ce au fost anunțați că instituția este minată. S-a întâmplat în timpul unei ore de limba rusă, atunci când profesoara a primit un mesaj pe telefon. Imediat, cei aproape 700 de elevi ai liceului au părăsit clădirea, iar la fața locului au intervenit salvatorii și poliția.

nordnews.md
Sursa: nordnews.md

„Eram la ore când a sunat alarma. Am fost anunțați că a venit un mesaj în care scrie că școala este minată. Stăm aici mai mult de o oră. Nu știm ce să facem. Sperăm că este o informație falsă.”

„Cred că este o alarmă falsă. Cineva a decis să facă o glumă proastă, iar consecințele vor fi serioase.”;

„Nu e corect ca în această perioadă dificilă să ne împiedice să învățăm, să ne corectăm notele. Nu e corect. Poate e o glumă a elevilor din clasele mai mari, care sunt nemulțumiți de note sau au probleme cu profesorii.”;

„Nu ne-a fost frică. Totul este în regulă. Noi am învățat cum are loc o evacuare și știm cum să ne comportăm în aceste situații”, spun liceenii.

„Trăim vremuri tensionate și trebuie să fim pregătiți pentru orice. Mă simt rău, alarmată. Cel mai rapid au reacționat copiii. Eu eram la etajul trei. Dimpotrivă, copiii m-au mobilizat și am ieșit liniștiți”, a menționat o profesoară.

În urma verificărilor, nu a fost depistat nici un obiect explozibil, iar instituția și-a reluat activitatea.

Lidia Gagim, directoarea Liceului „Alexandr Pușkin” din Bălți, a spus că în mesajul primit de instituție era scris că în școală a fost adusă o bombă.

„Periodic, simulăm evacuări în caz de cutremur sau incendiu. Am avut un exercițiu și pe 19 mai. Cred că cineva din cei care au văzut evacuarea a vrut să ne facă o glumă nereușită.”

Oamenii legii continuă investigațiile pentru a găsi autorul alertei cu bombă.

Citește mai mult