Politic

Dorin Recean, la Forumul de Securitate de la Kiev: „Împărtășim un viitor european comun”

Republica Moldova va continua să ofere sprijinul necesar Ucrainei pentru a putea face față provocărilor sociale și economice, a reiterat premierul Dorin Recean, în cadrul celei de-a 15-a ediții a Forumului de Securitate de la Kiev, care se desfășoară în perioada 25 - 26 mai, în capitala Ucrainei. Oficialul a vorbit despre reziliența autorităților de la Kiev și vitejia poporului ucrainean cu care își apără țara și întregul sistem de valori europene.

„Suntem uimiți de curajul extraordinar al poporului ucrainean și de sacrificiul de sânge al eroilor care apără libertatea Ucrainei, a Moldovei și a Europei. Susținem pe deplin Formula de pace din 10 puncte propusă de președintele Volodymyr Zelenskyy, care conține pașii necesari pentru reglementarea conflictului. De asemenea, țara noastră susține și crearea Tribunalului Special pentru crime de război și crime împotriva umanității”, a menționat șeful Guvernului de la Chișinău în intervenția sa online.

Forumul de securitate de la Kiev se desfășoară anual și este principala platformă din Ucraina pentru discutarea problemelor de război și pace, securitate națională și globală.

Printre participanți se numără șefi de state și de guverne, experți în relații internaționale și probleme de securitate, diplomați, jurnaliști și activiști.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult