Politic

Un oficial european, în vizită de lucru la Chișinău. A discutat cu Maia Sandu despre progresele Republicii Moldova în domenii cheie

Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, aflat în vizită de lucru la Chișinău. Oficialii au discutat despre progresele făcute de Republica Moldova în domeniile cheie vizate de cele nouă recomandări ale Comisiei privind obținerea statului de țară candidată la aderare la UE.

presedinte.md
Sursa: presedinte.md

„Comisia Europeană și statele membre ale UE ajută Republica Moldova să construiască o viață sigură și prosperă pentru toți cetățenii, prin susținerea instituțiilor care asigură ordinea publică și economia națională. Republica Moldova mizează și în continuare pe asistență suplimentară din partea Uniuni Europene pentru a fortifica instituțiile publice”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Ieri, Uniunea Europeană a anunțat că alocă opt milioane de euro care vor ajuta antreprenorii din țară să-și dezvolte afacerile și să deschidă noi locuri de muncă. Sursa citată notează că banii vor veni sub formă de fonduri nerambursabile pentru cofinanțarea a șapte programe pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult