Sport

Blănuță rămâne la „U-1948” Craiova

Internaționalul moldovean de tineret Vladislav Blănuță rămâne la FC Universitatea 1948 Craiova. Patronul clubului, Adrian Mititelu, a anunțat oficial transferul definitiv al jucătorului de la gruparea italiană Delfino Pescara 1936, în schimbul sumei de 250 de mii de euro.

gds.ro
Sursa: gds.ro

În acest sezon, Vladislav Blănuță a evoluat la clubul oltean sub formă de împrumut. El a debutat cu stângul, într-un meci cu CS Mioveni, în care a fost eliminat. În total, atacantul moldovean a jucat 12 meciuri, în majoritatea dintre ele fiind rezervă utilizată, a marcat un gol și a dat o pasă de gol.

Într-un interviu pentru presa română, Adrian Mititelu a recunoscut că Blănuță i-a fost recomandat de antrenorul echipei naționale de tineret a Republicii Moldova, Ștefan Stoica. El a adăugat că Vladislav este un băiat foarte promițător, care la anul va marca 15 goluri, iar în cel mult doi ani va ajunge cel mai bun în fotbalul din România.

Blănuță a jucat anterior la echipa de juniori „sub 19 ani" a clubului Pescara, pentru care a disputat 53 de partide și a înscris 19 goluri. La prima echipă a jucat 7 partide, fără gol marcat.

La echipa națională de tineret a Republicii Moldova, Vladislav Blănuță a jucat 9 meciuri, în care a marcat trei goluri.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Promo

Citește mai mult