Politic

De săptămâna viitoare, Moldova va începe să procure gaz mai ieftin. Guvernul va cere ieftinirea gazului pentru consumatori

Guvernul va procura, începând cu săptămâna viitoare, gaze naturale mai ieftine. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean. Oficialul a declarat de la tribuna Parlamentului că autoritățile vor solicita, în acest context, diminuarea tarifului la gazele naturale.

„Guvernul lucrează ca să adune resursele financiare necesare și, începând cu săptămâna viitoare, va cumpăra gaz mai ieftin și va veni cu o propunere de reducere a tarifelor. Așa cum am spus, noi în curând vom avea o reducere a tarifelor. Nu o să speculez acum cu cu cât, dar eu vreau să vă atrag atenția la următorul lucru - mecanismul de situații excepționale a economisit cetățenilor Republicii Moldova 4 miliarde de lei, atât în ceea ce privește achizițiile de gaze, de electricitate, dar și substituirea păcurii la Termoelectrica”, a punctat prim-ministrul.

Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni de la Rlive, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că, deocamdată, Republica Moldova nu cumpără gaz, dar îl utilizează pe cel din rezervă. Ministrul de resort a mai subliniat că prețurile pentru consumatori vor fi mult mai mici față de iarna trecută. Estimativ, tariful ar putea fi între 10 și 20 de lei. În prezent, consumatorii casnici achită 29,27 de lei pentru un metru cub.

Citește mai mult