Social

A fost extins termenul de prezentare în plenul Parlamentului a candidaturilor la funcția de Ombudsman pentru drepturile copilului

Termenul de prezentare în plenul Parlamentului a candidaturilor la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost extins cu 60 de zile. Un Proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat vineri de 59 de deputați.

Potrivit Hotărârii privind constituirea Comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, candidaturile urmau să fie prezentate în plenul Parlamentului în termen de 60 de zile. Dat fiind faptul că acest lucru nu s-a întâmplat, termenul a fost extins cu încă 60 de zile.

Comisia parlamentară pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului pentru drepturile copilului a fost constituită în lună martie. Din ea fac parte membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități și ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice. Mandatul fostului Avocat al Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, care a fost numită în funcție în anul 2016, a expirat în luna martie.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult