Summit CPE

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „Summitul EPC este o confirmare că Moldova nu este singură și că are susținerea Europei”

„Moldova nu este singură și are susținerea Europei!” – asigurarea vine din partea cancelarului german, Olaf Scholz, care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene (EPC) din data de 1 iunie, în Republica Moldova. Evenimentul va întruni 50 de președinți de stat, premieri și oficiali europeni, care vor discuta soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum pacea, securitatea și reziliența energetică.

În mesajul său, oficialul german și-a reiterat sprijinul pentru țara noastră, accentuând că summitul va reuni marea familie europeană în Republica Moldova, iar țările care fac parte din EPC optează pentru cooperare pașnică, prosperitate economică, respectarea drepturilor omului și susținerea democrației.

„În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Moldova – o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului și pentru democrație. Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură”, a declarat Olaf Scholz.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul în satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult