Aderare UE

„Republica Moldova nu este singură” // Mesajele transmise de premierii Danemarcei, Estoniei și Regatului Țărilor de Jos în marja Summitului CPE

„Republica Moldova nu este singură”, acest mesaj a fost transmis de către premierii Danemarcei, Estoniei și Regatului Țărilor de Jos, care vor participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie.

Colaj TRM
Sursa: Colaj TRM

„Sunt entuziasmată să particip la Summitul CPE pe 1 iunie în Moldova. Din păcate, războiul a revenit pe continentul european și trebuie să rămânem uniți. Moldova nu este singură”, a declarat prim-ministrul Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen.

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a menționat că în cadrul Summitului CPE vor discuta despre consolidarea securității pe continetul european.

„Aștept cu nerăbdare să particip la Summitul Comunității Politice Europene în Moldova, pentru a discuta cum putem, împreună, să consolidăm securitatea și stabilitatea continentului european. Împreună, trebuie de asemenea să sprijinim Moldova și să transmitem un mesaj puternic că Moldova nu este singură”, susține premierul Estoniei.

Totodată, Summitul CPE este o bună oportunitate de a discuta despre viitorul păcii, libertății și securității în Europa, a declarat premierul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte.

„Sunt încântat să particip la Summitul Comunității Politice Europene în Moldova. Este o bună oportunitate de a discuta despre viitorul păcii, libertății și securității în Europa. Anul trecut ne-a reamintit că menținerea securității în Europa necesită un angajament continuu din partea noastră, a tuturor. Nimeni nu poate face asta singur și nimeni nu trebuie să o facă. Am demonstrat de ce suntem capabili atunci când suntem uniți. Și vom rămâne uniți. Moldova nu e singură”, a menționat prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte.

Menționăm că, anterior, cu mesaje similare au venit cancelarul german, Olaf Scholz, președintele Consiliului European, Charles Michel, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintele Franței, Emmanuel Macron.

Precizăm că, Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie, reunind în premieră 50 de oficiali, inclusiv președinți de stat, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult