Aderare UE

Președintele Ciprului a transmis un mesaj înaintea Summitului CPE. Despre ce va discuta oficialul cu Maia Sandu

Președintele Republicii Cipru, Nikos Christodoulides, a anunțat că va participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie. Oficialul a menționat că dorește să se întâlnească cu președinta Maia Sandu pentru a reitera sprijinul țării sale în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

thestar.com
Sursa: thestar.com

„Aștept cu nerăbdare să particip la Summitul Comunității Politice Europene de la Chișinău, în data de 1 iunie, pentru a discuta problemele care afectează casa noastră comună - Europa. De asemenea, îmi doresc să mă întâlnesc în curând cu președinta Maia Sandu și, în cadrul acestei întâlniri, să reiterez respectul Ciprului față de integritatea teritorială a Moldovei, dar și sprijinul nostru în eforturile Moldovei de integrare europeană. Moldova nu este singură”, a declarat președintele Republicii Cipru, Nikos Christodoulides.

Recent, și președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, precum și premierul Irlandei, Leo Varadkar, au anunțat că vor participa la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), unde vor discuta despre cooperarea strategică pe continentul european, dar și despre alte subiecte de importanță crucială.

Printre oficialii care și-au confirmat prezența la eveniment se numără premierii Danemarcei, Estoniei și Regatului Țărilor de Jos, care, de asemenea au transmițând mesajul că „Republica Moldova nu este singură”.

Anterior, cu mesaje similare au venit cancelarul german, Olaf Scholz, președintele Consiliului European, Charles Michel, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și președintele Franței, Emmanuel Macron.

Citește mai mult