Summit CPE

„Moldova nu este singură”. Prim-miniștrii Belgiei și Letoniei au transmis mesaje înaintea Summitului Comunității Politice Europene

Prim-miniștrii Letoniei și Belgiei au transmis mesaje de solidaritate Republicii Moldova înaintea organizării de către țara noastră a Summitului Comunității Politice Europene. Șeful Executivului de la Bruxelles, Alexander De Croo, a menționat că unul dintre subiectele abordate la summit va fi securitatea pe continentul european.

„Aștept cu nerăbdare să mă aflu la Summitul Comunității Politice în Moldova pentru a discuta securitatea pe continentul european. Moldova nu este singură”, se arată într-un mesaj video publicat pe pagina de Facebook a Summitului CPE 2023.

De mai bine de un an valorile europene fundamentale „sunt atacate de războiul crunt al Rusiei în Ucraina”, a declarat premierul Letoniei, Krišjānis Kariņš. Potrivit oficialului, acesta are un impact de lungă durată nu numai asupra Ucrainei, dar și a tuturor membrilor și vecinilor UE și NATO.

„Din cauza proximității față de război, Moldova este expusă cel mai mult. Aștept cu nerăbdare să ajung la Summitul Comunităii Politice Europene la Chișinău. Moldova nu este singură”, a conchis prim-ministrul leton.

Amintim că Summitul Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie, la Bulboaca, și va reuni în premieră 50 de oficiali, inclusiv președinți de stat, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult