Aderare UE

Unele centre comerciale din Chișinău își vor sista activitatea pe data de 1 iunie. Ce alte restricții vor fi impuse în perioada Summitului CPE 2023

Autoritățile naționale reiterează că, pe 1 iunie - ziua desfășurării Summitului CPE, traficul pe unele porțiuni de drum din capitală va fi restricționat. În acest sens, autoritățile recomandă rute alternative de deplasare a pietonilor, autoturismelor prin municipiul Chișinău și zonele limitrofe.

În zona centrală a orașului, deplasarea pietonilor va fi permisă pe trotuare. Excepție va face adiacentul unităților de cazare care vor găzdui oficialii, unde deplasarea pietonală va fi redirecționată pe trotuarele de vis-a-vis.

„Pietonii trebuie să țină cont de recomandările forțelor de ordine și conformarea la cerințele acestora. În speță, traversarea arterelor principale va fi posibilă sub controlul agenților de circulație, dar cu staționări atunci când circulă coloanele oficiale”, precizează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Pe 31 mai, traficul va fi temporar suspendat pe perioade scurte de timp în legătură cu deplasarea coloanelor oficiale în Chișinău.

Magazinele și restaurantele, precum și farmaciile din zona de securitate vor funcționa conform programului. Pe de altă parte, MAI informează că unele dintre cele mai mari centre comerciale din Chișinău își vor sista activitatea pe data de 1 iunie.

„Urmare a întâlnirii dintre autorități și agenții economici din perimetrul de securitate, unii dintre comercianți au optat pentru sistarea activității pentru data de 1 iunie, și anume: Centrele Comerciale „Gemenii”, „Unic”, „MallDova”, Întreprinderea Municipală „Piața Centrală” și piețele din adiacent. De menționat că magazinul Metro Cash & Carry nr. 2 (sectorul Botanica - Porțile Orașului) va activa, doar că accesul va fi posibil de pe strada adiacentă (str. Pădurii)”, precizează MAI.

Toate punctele de trecere a frontierei rutiere activează în regim obișnuit, fără modificări în programul de activitate. Autoritățile anticipează pentru următoarele zile o majorare a fluxului de călători și mijloace de transport, în contextul minivacanței.

În acest sens, potrivit MAI, autoritățile cu atribuții la frontieră vor aplica mai multe măsuri menite să asigure trecerea rapidă a frontierei de stat și să minimalizeze timpii de așteptare pentru toate procedurile de control al călătorilor și transportului de mărfuri.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult