Summit CPE

Summitul CPE // Primele delegații oficiale au început să sosească în Republica Moldova

Primele delegații oficiale care vor participa la Summitul Comunității Politice Europene au început să sosească în Republica Moldova. În acest sens, autoritățile informează că măsurile de securitate sunt instalate gradual și au un nivel sporit de flexibilitate.

tvrmoldova.md
Sursa: tvrmoldova.md

Poliția Republicii Moldova anunță că, în dimineața zilei, Aeroportul Internațional Chișinău activează în regim obișnuit. Aterizarea celor peste 20 de delegații oficiale nu va afecta programul de zbor al curselor regulate pentru astăzi.

„În intervalul orelor 00:00 (ora locală), 1 iunie 2023 - 07:00 (ora locală), 2 iunie 2023, spațiul aerian al Republicii Moldova va fi declarat zonă temporar restricționată pentru zborurile aeronavelor civile și alte activități de utilizare a spațiului aerian. În acest interval de timp vor fi permise doar zborurile aeronavelor care transportă delegații oficiale la Summitul Comunității Politice Europene”, informează Poliția.

IGP mai menționează că odată cu sosirea delegațiilor, traficul rutier pe traseul Aeroportul Internațional Chișinău – Chișinău va fi parțial suspendat, întrucât coloanele oficiale se vor îndrepta către unitățile de cazare.

Traficul rutier va fi redirecționat pe rute alternative de către inspectorii de patrulare. Ambulanțele și autospecialele de intervenție vor avea un regim special de deplasare.

Totodată, actualmente, punctele terestre de trecere a frontierei funcționează în regim obișnuit. În cazul în care traficul va fi aglomerat, vor fi aplicate mai multe măsuri speciale, precum suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și a echipamentelor portabile de citire a documentelor, folosirea la maximum a infrastructurii punctelor de trecere, antrenarea în activitățile de control și supravegherea frontierei a ofițerilor Agenției Europene FRONTEX.

Citește mai mult