Aderare UE

Ultimele pregătiri în bucătăria de la Bulboaca. Meniul va oferi o varietate de bucate pentru oaspeții Summitului CPE

Preparatele cu care vor fi serviți oficialii prezenți la Summitul Comunității Politice Europene vor fi pregătite exclusiv din produse autohtone și vor promova patrimoniul gastronomic autohton, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă. Meniul va include o varietate de bucate moldovenești, din care nu vor lipsi tradiționalele sarmale, mămăliga, colțunașii, tocănița „Roata norocului”, dar și mâncărurile vegetariene.

captură video
Sursa: captură video

„La aperitiv oaspeții vor degusta tradiționalele sărmăluțe cu umplutura de legume călite în stil moldovenesc, acoperită cu glazură de vin din soiul Saperavi și cu smântână afumată. Tocăniță de vinete și roșii, proaspăt tăiate, presărată cu pulbere de vin din soiuri Rară Neagră și Usturoi Negru, colțunași din dovleac murat cu cremă de brânză de capră, sos de leuștean și icre de știucă, dar și mămăliguță umplută cu brânză de burduf, caș afumat și trufe negre. Rulourile de cartofi umplute cu zacuscă, făcută ca la Bulboaca, presărată cu boia afumată și cu semințe de floarea-soarelui și arpagic verde”, a menționat Daniel Vodă.

Pentru felul principal bucătarii țin cont de restricțiile alimentare ale oaspeților, de aceea vor găti feluri vegetariene, cu pește sau cu carne.

Oficialii vor mai fi serviți cu mușchiuleț de miel în stil moldovenesc cu frunze de varză, „Coloana infinitului” din morcov și țelină, sos glazurat de struguri din soiul Saperavi, sos de hribi cu ulei, ceapă verde și un buchet de ierburi cu flori de sezon și hrean.

Vegetarienii vor mânca păstrăv de fag în stil moldovenesc, iar amatorii de pește vor putea savura din sturion în stil moldovenesc.

Citește mai mult