Aderare UE

Liderii statelor continuă să transmită mesaje de susținere pentru Republica Moldova

Liderii statelor care vor participa la Summitul Comunității Politice Europene continuă să transmită mesaje de susținere pentru Republica Moldova. De această dată premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat că în această săptămână se va afla la Chișinău pentru „a apăra valorile europene democratice”.

„În această săptămână vom fi alături de președinta Sandu și alți lideri europeni de la Chișinău pentru a apăra valorile noastre europene democratice împotriva agresiunii ruse, pentru a rezolva probleme comune legate de securitate și energie, dar și pentru a combate crima organizată cu scopul de a construi o Europă mai sigură și mai prosperă. Împreună, uniți, spunem Moldova nu este singură”, a spus Rishi Sunak.

Prim-ministra Italiei, Giorgia Meloni, a spus că familia europeană va transmite un puternic mesaj de unitate în cadrul celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene.

„Summitul va aborda subiectele cheie pentru stabilitatea Europei în ansamblu, cum ar fi energia, securitatea și conectivitatea. Italia și familia europeană sunt alături de Moldova. Moldova nu este singură”, a menționat Giorgia Meloni.

Amintim că astăzi la Chișinău se va desfășura cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene. Aproximativ 50 de lideri europeni sunt așteptați la Chișinău. În timp ce o parte din delegații au sosit ieri în țara noastră, în această dimineață sunt așteptați să ajungă toți participanții.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult