Aderare UE

Daniel Vodă: „Moldova este pregătită, Bulboaca este pregătită!”

Cea de-a doua ediție a Summitului Comunității Politice Europene va debuta în scurt timp la Castelul Mimi de la Bulboaca. La eveniment vor participa aproximativ 50 de șefi de stat și de guvern, și lideri europeni. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, a declarat într-un interviu pentru Moldova 1 că Republica Moldova este pregătită pentru acest eveniment, în urma căruia cetățenii moldoveni urmează să obțină mai multe beneficii.

„Moldova, găzduind acest eveniment internațional, are ocazia să discute în plan bilateral agendele care există cu țările respective. Atât președintele, cât și prim-ministrul Dorin Recean, în marja acestui eveniment, vor avea întâlniri bilaterale și vom discuta beneficii concrete pentru cetățeni, vorbim despre acorduri, promovarea și fortificarea dimensiunii economice, de securitate, cu țările participante, dar și stabilirea unor noi angajamente, în plan bilateral, între Republica Moldova și țările participante”, a declarat Daniel Vodă.

De asemenea, liderii europeni vor discuta chestiuni legate de securitatea continentului european în contextul agresiunii militare a Federației Ruse în Ucraina, securitatea energetică.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult