Sport

Fostul mare fotbalist irlandez, Robbie Keane, va veni la Chișinău

Adversarul Petrocubului din turul 2 preliminar al Ligii Conferințelor Maccabi Tel Aviv și-a schimbat antrenorul cu o lună înaintea primei manșe. Fostul mare internațional irlandez Robbie Keane l-a înlocuit pe spaniolul Aitor Karanka pe banca tehnică a formației din țara sfântă. În vârstă de 42 de ani, Keane se află la prima experiență de antrenor principal în fotbalul european.

maccabi-tlv.co.il
Sursa: maccabi-tlv.co.il

Până acum el a fost secund la echipa națională de fotbal a Irlandei, dar și la formațiile de club Middlesbrough și Leeds United.

În schimb, fostul atacant a avut o carieră strălucitoare ca fotbalist, evoluând la echipe cu nume, precum Internazionale Milano, Tottenham Hotspur, FC Liverpool, West Ham United sau Aston Villa Birmingham. Este lider al selecțiilor la naționala Irlandei cu 146 de meciuri și marcatorul all-time cu 68 de goluri. Prima manșă Maccabi Tel Aviv-Petrocub se va disputa pe 27 iulie în Israel, returul fiind programat pe 3 august în Republica Moldova.

Irlandezul a mai fost la Chișinău în toamna anului 2021 când țara noastră a fost gazda Comitetului Executiv al Uniunii Europene de Fotbal Asociații. Atunci, alături de alți ambasadori UEFA printre care Luis Figo, Maxwell sau Zvonimir Boban, Robbie Keane a jucat fotbal cu peste 60 de copii de la diferite instituții de învățământ, implicate în proiectul "Fotbal în școli".

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult