Social

Angajați ai Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” au donat sânge și plasmă

S-au mobilizat ca să doneze sânge pentru a salva vieți. Peste 70 de angajați ai Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” au donat astăzi sânge și plasmă. Acțiunea este parte a Campaniei Naționale de colectare lansată de către Centrul Național de Transfuzie a sângelui, pe întreg teritoriul țării. De la începutul campaniei și până în prezent, peste 11 mii 500 de oameni și-au donat sângele în cadrul acțiunii nobile.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Servim Republica Moldova și Brigada Fulger!”

Polițiștii au donat sânge chiar la sediul instituției unde activează. Pentru aceasta au fost pregătite colecte mobile.

„Trăiesc niște emoții foarte plăcute, pentru că având chiar și persoane care am ajutat, neamuri de ale mele, e un lucru foarte îmbucurător”, spune polițistul Andrei Luchinschi.

„Sunt pentru prima dată. Undeva mi-a fost frică, dar am trecut bariera. Am făcut pentru că, cu mai mulți ani în urmă, cineva de la mine din familie a avut nevoie. Sper și eu cu sângele meu să ajut pe cineva”, spune polițista Cristina Nicolăescu.

„Să știți că ne pasă de viețile oamenilor și de fiecare dată când centrul de transfuzie a sângelui a apelat către unitatea noastră, noi am fost receptivi”, menționează locțiitorul comandantului de brigadă, Vasile Stegărescu.

10 cei mai activi donatori au primit diplome pentru fidelitate și titlul „Donator de onoare”.

„Donez a unsprezecea oară la solicitarea centrului de transfuzie. Direct ne telefonează persoana. Niciodată nu am refuzat și îmi pare bine că eu pot salva o viață, că nu știm cum se va întoarce viața și poate mă va salva și pe mine cineva”, spune polițista Jana Sivac.

În ultima zi a campaniei de colectare a sângelui, reprezentanții Centrului National de Transfuzie au prezentat unele rezultate.

„Drept urmare a acestei campanii, specialiștii instituției noastre au avut posibilitatea să deservească circa 11 mii si jumătate de donări la nivel național. Sunt tone de componente cu care în decurs de o lună, o lună și jumătate am putea să asigurăm tot necesarul instituțiilor medico-sanitare la nivel național”, a subliniat vicedirectorul CNTS, Silvia Roșca.

Potrivit autorităților, în fiecare an în Republica Moldova sunt efectuate aproximativ 120 de mii de transfuzii, iar în acest sens e nevoie ca aproximativ 70 de mii de persoane să doneze sânge sau componente sanguine.

Iulian Fanaru

Iulian Fanaru

Autor

Citește mai mult