Electorala

Alegerile locale din Chișinău: Platforma DA și-a anunțat candidatul

Platforma Demnitate și Adevăr și-a anunțat astăzi candidatul pentru alegerile locale din municipiul Chișinău. Este vorba despre fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda.

privesc.eu
Sursa: privesc.eu

„Mi-am dedicat activitatea profesională pentru dezvoltarea acestui oraș. Știu că orașele din Europa sunt confortabile pentru trai, iar Chișinăul trebuie să tindă să devină un oraș european. Motivația mea de a participa la aceste alegeri este una simplă: vreau să reformez primăria și să demonstrez că orașul se poate dezvolta într-un mod care face viața mai confortabilă și plină de oportunități pentru afaceri, pentru locuri de muncă, familii cu copii și tineri care vor oportunități și condiții aici, acasă”, a declarat Victor Chironda.

Amintim că până acum și-au anunțat intenția de a candida la șefia Primăriei Lilian Carp de la PAS, Ion Bulgac de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Anatol Usatîi de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Vasile Costiuc - liderul Partidului „Democrația Acasă”, Ion Ceban - actualul edil al capitalei, Ruslan Codreanu - liderul Partidului „Puterea Oamenilor”, Tatiana Bordeianu - șefa departamentului politica externă și integrare europeană de la Partidul „Acasă Construim Europa”.

Consilierul municipal Ruslan Verbițchi a aderat la Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și a sugerat că ar putea să candideze, iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor urmează să-și aleagă candidatul dintre ex-președintele Igor Dodon și deputatul Vlad Batrîncea.

Și activistul civic Mihail Bagas a anunțat că vrea să se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău.

Menționăm că data desfășurării alegerilor locale generale urmează a fi stabilită de Comisia Electorală Centrală în ședința de marți, 4 iulie.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult