Regional

Cei mai norocoși pescari din sud s-au întrecut la Tomai

Peste 20 de pescari amatori și-au dat întâlnire pe malul unui lac din satul Tomai, autonomia găgăuză, unde au concurat la pescuit. La concurs au participat pescari din șase localități din autonomie demonstrându-și abilitățile și petrecând agreabil timpul.

Foto-simbol
Sursa: Foto-simbol

Printre cei care au participat la competiție se numără și Olga Stamat venită împreună cu soțul și fiica, care au obținut premiul mare.

„Ne-am clasat pe primul loc. Pescuitul este un hobby al familiei noastre. Am avut noroc la pescuit, avem două diplome - eu și fiica mea. Suntem într-o dispoziție foarte bună.”

„Pescuiesc de aproape doi ani. Este o activitate interesantă și bună pentru odihnă. Am venit cu tata și mama. Am pescuit folosind ca nadă bomboane cu jeleu”, spune Alina Misorina, o altă participantă la competiție.

„Am venit de la Ceadîr-Lunga. Vrem să prindem „peștișorul de aur”, poate vom avea noroc. Toată viața am pescuit. E o modalitate bună de odihnă. Îmi place să pescuiesc cosaș. Cel mai mare pe care l-am prins a avut 8 kilograme”, afirmă Victor Cheleș.

Olga Dimitrova din Tomai a venit la competiție împreună cu fratele său.

„De mai mulți ani venim aici să ne odihnim și să pescuim. Anul trecut am participat la concurs împreună cu sora și am luat premii. Ne încercăm norocul și anul acesta.”

Dumitru Nedov, din satul Dezghingea, a luat anul trecut locul I.

„Am participat și anul trecut la concurs. M-am clasat pe locul I. Cel mai mare pește prins a avut 10 kilograme, am pescuit și de 7,5 kilograme”, se laudă Dumitru.

„Acum am venit împreună cu bunica. Am prins un caras mic. O să mai pescuim. Vrem să prindem un caras și un crap mare.”

Anul trecut, concursul s-a desfășurat doar pentru pescarii amatori din satul Tomai. La inițiativa grupului de acțiune locală, competiția a fost extinsă și pentru participanții din localitățile vecine.

Fiodor Topciu, primarul satuluui Tomai, a anunțat că „cei care vor prinde primul pește, cel mai mare pește și cea mai mare cantitate vor primi premii bănești”.

„Astăzi desfășurăm concursul „Pescarul norocos”. Anterior, acesta avea loc doar la Tomai. La a doua ediție am decis să-l extindem. La acest concurs nu există limită de vârstă, dar trebuie ca toți să fie amatori de pescuit. Îi vom încuraja cu premii pe participanți.”

Competiția pescarilor amatori a fost organizată pentru al doilea an consecutiv.

Citește mai mult