Electorala

PSDE și-a anunțat candidatul la alegerile locale din Chișinău

Partidul Social Democrat European (PSDE) și-a anunțat astăzi candidatul pentru alegerile din Chișinău. Este vorba despre fostul pretor al sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.

Captură video
Sursa: Captură video

„Împreună începem această luptă electorală pentru Chișinău. Sunt convins că echipa noastră se va prezenta onorabil la alegerile care urmează și va înregistra un rezultat demn care va reconfirma sprijinul de care se bucură PSDE în societate. Sunt pe deplin conștient de responsabilitatea care cade pe umerii noștri și a tuturor colegilor noștri din Chișinău, deoarece vrem să venim în fața cetățenilor cu o ofertă politică și administrativă serioasă, să punem bazele unei dezvoltări rapide și durabile a capitalei noastre. Am o vastă experiență în domeniu, am activat mulți ani în administrație și cunosc foarte bine problemele din interior”, a declarat Vadim Brînzaniuc în cadrul conferinței de presă.

Menționăm că alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023.

Potrivit CEC, campania electorală va începe la data înregistrării concurenților electorali, dar nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua votării.

Până acum, mai multe formațiuni politice și-au anunțat candidații pentru funcția de primar în municipiul Chișinău. Din partea PAS a fost propus deputatul Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. Candidatul CUB este Ion Bulgac, iar Mihail Bagas este candidatul mișcării social-politice „Liga Orașelor și Comunelor”. Fostul viceprimar al capitalei, Victor Chironda, este candidatul Platformei DA, iar Ion Purice - candidatul Partidului Liberal.

Valeria Văcărescu

Valeria Văcărescu

Autor

Citește mai mult