Politic

Primăria capitalei a criticat regulamentul CEC cu privire la publicarea informației de interes public în perioada electorală. Explicațiile autorității electorale

Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban critică regulamentul Comisiei Electorale Centrale privind publicarea informației de interes public în perioada electorală. Potrivit lui Ceban, comunicatele oficiale trebuie să treacă filtrul CEC-ului. Pe de altă parte responsabilii de la comisia electorală susțin că această interpretare este una greșită.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Anunțăm cetățenii că noile informații, oricare ar fi ele, Primăria Chișinău le face public doar după consultarea cu CEC, deoarece așa prevede regulamentul nou cu privire la publicitatea politică, agitație electorală și mesaje de interes public. Este un regulament draconic, după părerea noastră, elaborat de către CEC”, a afirmat viceprimarul Ilie Ceban.

Comisia Electorală Centrală a precizat că începând de astăzi până la confirmarea rezultatelor alegerilor, CEC va verifica informațiile difuzate de furnizorii media și distribuitorii de publicitate, adică de posturile TV și radio sau firmele de publicitate. Mesajele de interes public vor fi considerate doar acele care promovează valorile democratice, ale democrației participative și care informează cetățenii privitor la alegeri. Aceste comunicate vor fi publicate pe site-ul CEC. Scopul este pentru a face diferența între publicitatea politică și mesajele cu caracter informativ.

Citește mai mult