Regional

A fost inaugurat drumul de acces la lacul Beleu

La Slobozia Mare, raionul Cahul, a fost astăzi deschis drumul de acces către lacul Beleu, proiect realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Evenimentul a avut loc în cadrul ediției a doua a Festivalul Beleu Bio Fest, care sărbătorește natura pitorească, gastronomia inedită, dansurile și portul popular care duc faima Republicii Moldova în lume. La festival a fost prezentă și președinta țării Maia Sandu.

Într-o postare pe Facebook, șefa statului a menționat că acest eveniment este un bun prilej să ne amintim că țara noastră are un potențial turistic care trebuie valorificat prin păstrarea și îngrijirea naturii, prin dezvoltarea afacerilor și prin crearea unei infrastructuri prielnice pentru turism. Un astfel de exemplu este drumul de acces către lacul Beleu, construit din bani europeni.

O altă veste bună, a menționat Maia Sandu, este că, până la sfârșitul anului, va fi dată în exploatare ultima porțiune de 18 km din drumul M3 Chișinău-Giurgiulești, care ocolește satul Slobozia Mare și, astfel, oamenii și casele din zonă nu vor mai avea de suferit din cauza traficului greu.

Citește mai mult