Regional

Guțul confirmă noua listă a Comitetului executiv

Bașcanul autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, a confirmat informația apărută în spațiul public precum că a fost schimbată componența Comitetului executiv și că a propus o nouă listă Adunării Populare. Într-o postare video pe rețelele de socializare, Guțul a transmis un mesaj prin care solicită aleșilor locali aprobarea rapidă a noilor membri.

nokta.md
Sursa: nokta.md

„Declar în mod responsabil că echipa noastră a depus documentele în conformitate cu toate cerințele Dumneavoastră. Am înlocuit toți oamenii care nu cunosc limba găgăuză. Cer cu insistență aprobarea Comitetului executiv, care să înceapă munca”*, a spus Evghenia Guțul, bașcanul autonomiei găgăuze.

Amintim că, săptămâna trecută, în spațiul public a apărut lista noilor candidați pentru funcția de membri ai Comitetului executiv al autonomiei găgăuze. Documentul nu mai conținea nume precum cel al primarului de Orhei, Pavel Verejanu, și al consilierului juridic al fracțiunii Șor, Iuri Kuznețov.

Epopeea desemnării membrilor Comitetului executiv al autonomiei găgăuze durează de aproape o lună. În cadrul celor trei ședințe desfășurate, oficiul desemnat de Guțul nu a obținut aprobarea aleșilor locali.

Președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, a invocat greșeli tehnice comise de Guțul. Totodată, un alt motiv ar fi fost și faptul că unii candidați au picat testul la limba găgăuză.

Deocamdată, Adunarea Populară nu a anunțat când se va întruni din nou în ședință.

Citește mai mult