Regional

Ziua Independenței Republicii Moldova sărbătorită la Ceadîr-Lunga

Distracție în stil popular la Ceadîr-Lunga, de Ziua Independenței. De pe scena din centrul orașului au răsunat cântece în limba română, iar oamenii s-au distrat la maximum pe fundalul folclorului românesc.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Oamenii care au venit la eveniment spun că pentru ei Ziua Independenței este o sărbătoare importantă și doresc în primul rând să fie pace.

„Pace, bunăstare și sănătate și ca la toți să fie bine.”;

„Eu consider că patria noastră este poporul nostru. Noi dansăm pentru poporul nostru.”;

„Doresc pace, bunătate, fericire și dezvoltare.”

Organizatorul concertului a menționat că această sărbătoare este foarte importantă, iar fiecare trebuie să conștientizeze acest lucru.

„Sărbătoarea aceasta este importantă pentru toți cetățenii republicii noaste, pentru că avem o istorie unică, o cultură și mă gândesc că unindu-ne, putem să ajungem la înălțimi mari, dar numai împreună”, spune conducătorul artistic Ivan Stamov.

„Ziua Independenței pentru noi este cu adevărat o sărbătoare, pentru găgăuzi, pentru toate etniile care locuiesc în Republica Moldova. Este ziua de naștere a patriei noastre, noi toți locuim împreună. Consider că Ziua Independenței este o oportunitate de a învăța limba maternă, să păstrăm cultura, tradițiile”, a subliniat primarul de Ceadîr-Lunga, Anatolii Topal.

Citește mai mult