Economic

O companie aeriană low-cost lansează cursa Chișinău-Riga

Compania low-cost „Air Baltic” lansează cursa Chișinău-Riga începând cu anul 2024. Biletele vor fi disponibile deja săptămâna asta, a anunțat ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână.

„Air Baltic e unul din cei mai mari low-costeri din Europa. Continuăm discuțiile și cu alții”, se arată în mesajul oficialului. Anterior, Dumitru Alaiba a declarat că în această săptămână, în Republica Moldova vor veni reprezentanții companiei Eurowings (low-cost german, parte a Lufthansa Group).

Pe 18 august, președinta Maia Sandu, a declarat la Congresul Diasporei 2023 că insuficiența curselor aeriene către Chișinău este în vizorul autorităților și se lucrează insistent pentru că această problemă să fie remediată. Deocamdată eforturile guvernării nu au produs suficiente rezultate, a declarat șefa statului, însă s-a arătat optimistă că numărul zborurilor către și dinspre țara noastră se vor majora.

Amintim că la începutul lunii august, administrația Aeroportului Internațional Chișinău a anunțat că trei companii aeriene noi au lansat curse directe spre Chișinău, informează. Este vorba despre Israir ישראייר, Azerbaijan Airlines - AZAL și Southwind Airlines.

Din cauza crizei curselor avia, în special, după ce după ce Wizz Air a închis baza de la Chișinău, circa 30 % dintre moldoveni optează pentru zborurile din Iași.

Citește mai mult