Electorala

Două formațiuni politice și-au anunțat candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău

Alte două formațiuni politice și-au anunțat candidații la funcția de primar al municipiului Chișinău. Astfel, din partea partidului „Renaștere” va candida fostul socialist Vasile Bolea, iar Partidul „Acasă Construim Europa” l-a propus pe Constantin Butucel, deși în primăvara acestui an formațiunea anunța un alt nume.

Anunțul despre candidatura lui Bolea la funcția de primar general al municipiului Chișinău a fost făcut de președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca.

În prezent, Vasile Bolea este deputat neafiliat în Parlament, după ce s-a retras din rândurile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Acesta a părăsit și PSRM, după o vizită în Israel, unde s-a întâlnit cu fugarul Ilan Șor, iar apoi a aderat la partidul „Renaștere”, care s-a activizat după ce s-a pus în discuție scoaterea partidului „Șor” în afara legii.

Între timp, după ce în data de 17 martie 2023, PACE o anunța pe Tatiana Bordeianu, șefa Departamentului relații externe a partidului, drept candidată la funcția de primar, astăzi formațiunea a venit cu un alt nume - Constantin Butucel.

„Vreau să aduc acasă Europa, vreau să fiu cel care va contribui la transformarea acestui oraș. Orașul Chișinău să devină un exemplu pentru toți. Împreună știu că vom reuși. Că toți ne dorim să trăim într-un oraș european cu aspirații și valori demne”, a declarat Constantin Butucel.

Până în prezent, și-au anunțat candidaturile pentru funcția de primar al captalei: Ion Ceban, din partea „Mișcării Alternativa Națională", Lilian Carp de la PAS, Vadim Brînzaniuc de la Partidul Social Democrat European, Mihai Bagas de la Liga Orașelor și Comunelor, Anatol Usatîi de la Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Bulgac, de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Victor Chironda - Platforma „DA”, Adrian Albu - Partidul Socialiștilor, Ruslan Codreanu - Partidul Puterea Oamenilor, Ion Ștefăniță - Partidul Mișcarea „Respect Moldova”, Ion Purice Nistor - Partidul Liberal, Mihail Poleanschi - Congresul Civic și Diana Caraman de la Partidul Comuniștilor și Socialiștilor.

Citește mai mult