Electorala

Alți trei candidați și-au anunțat intenția de a participa la alegerile primarului capitalei

Încă trei candidați și-au anunțat intenția de lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău. Este vorba despre viceprimarul Sectorului 5 al municipiului București, Oleg Burlacu, înaintat de Partidul Libera Democrat din Moldova, Andrei Donică, actualul primar al comunei Condrița și președintele Mișcării Profesioniștilor „Speranța”, precum și expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț - candidat independent. Dacă Burlacu și Cârnaț au vorbit despre programele lor electoral, Donică a venit doar cu anunțul desemnării sale de către Consiliul Republican al formațiunii pe care o conduce.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Candidatul înaintat de PLDM, Oleg Burlacu a fost prezentat publicului de către liderul partidului, Vlad Filat, care i-a făcut o descriere generoasă. La rândul său, Burlacu a fost mai succint și a vorbit despre meseria sa de bază, care este în domeniul avocaturii, despre cum a făcut cunoștință cu Filat și oferta propriu-zisă venită de la PLDM. Burlacu susține că își dorește ca în cadrul Primăriei să fie stabiliți indici de performanță și atragerea investitorilor.

„Voi merge alături de PLDM și domnul Filat în aceste alegeri pentru Primăria municipiului Chișinău. Ne leagă cu domnul Filat viziuni, obiective, aceleași principii de viață. Politizarea nu are ce căuta în administrația publică locală, este un obiectiv pe care mi-l propun de a-l înlătura”, a menționat Oleg Burlacu.

Iar expertul în drept constituțional, Teodor Cârnaț, care candidează independent susține că are experiența necesară de a prelua șefia Primăriei Chișinău și a prezentat câteva dintre obiectivele pe care și le-a propus. Menționăm că anterior, acesta a mai candidat pentru funcția de edil, însă, a acumulat doar 0,85 la sută din sufragii. Cârnaț spune că a scris, împreună cu echipa sa, un manifest intitulat „Un nou Chișinău, ăsta-i manifestul meu”, căruia i-a dat citire.

„Vom face ca trotuarele, străzile, grădinițele, școlile, universitățile să fie securizate. Noi vom plasa în toate instituțiile butoane de panică. Vom insista ca familiile numeroase, cele cu mai mult de trei copii, nu vor achita impozitul unic”, spune Teodor Cârnaț.

Andrei Donică, președintele Mișcării Profesioniștilor „Speranța”, primar de Condrița nu a vorbit despre programul său electoral, ci doar a anunțat că a fost desemnat candidat.

„Cu mare plăcere vreau să vă anunț că o să particip în campanie electorală. Vreau într-adevăr cu tot dinadinsul să spun că sunt lucruri foarte mari, probleme foarte mari și lucruri grave în municipiul Chișinău”, afirmă Andrei Donică.

Amintim că până în prezent, 18 persoane și-au anunțat candidaturile pentru funcția de primar al capitalei.

Citește mai mult