Sport

Victorie! "Tricolorii" au învins reprezentativa Insulelor Feroe în preliminariile EURO-2024

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a obținut a doua victorie la rând în preliminariile unui turneu major după o pauză de 10 ani. După incredibila „remontadă” în fața Poloniei, la Chișinău, când au câștigat cu 3:2, aseară „Tricolorii” au învins în deplasare reprezentativa Insulelor Feroe cu 1:0 într-un meci din etapa a 5 cincea a grupei E de calificare pentru Campionatul European din 2024.

fmf.md
Sursa: fmf.md

Singurul gol al meciului a fost marcat de căpitanul Vadim Rață, din pasa lui Ion Nicolăescu.

După meci, în vestiar, selecționerul Sergiu Cleșcenco a avut cuvinte de laudă pentru discipolii săi.

„Din tot sufletul, vă spun că mă mândresc, vă mulțumesc și vă invidiez chiar. Vă mulțumesc pentru acest meci.”

Ultima dată, echipa reprezentativă a țării noastre a obținut două victorii la rând în preliminarii în luna octombrie a anului 2013. Atunci, echipa Republicii Moldova a învins consecutiv pe San Marino - acasă, cu 3:0 - și Muntenegrul - în deplasare, cu 5:2 - în calificările pentru Campionatul Mondial din Brazilia anului 2014.

„Suntem foarte obosiți și foarte fericiți. Noi am meritat cele 3 puncte și am muncit foarte mult pe teren pentru ele.” a afirmat Cleșcenco.

Tot aseară, în grupa E, Albania s-a impus, acasă, în fața Poloniei cu 2:0. Jasir Asani și Mirlind Daku au înscris cele două goluri. Astfel, Albania a ajuns în postura de lider al clasamentului grupei, cu 10 puncte. Republica Moldova și Cehia, cu câte 8 puncte la activ, împart următoarele două locuri, iar pe treapta a 4-a se clasează Polonia cu 6 puncte, Insulele Feroe încheind clasamentul, cu un singur punct acumulat. Menționăm că Cehia a jucat un meci mai puțin.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult