Regional

Sute de vârstnici din nordul țării și-au dat întâlnire la festivalul „Bunica și Bunelul Fest”

Au demonstrat că îmbătrânirea poate fi activă și pozitivă și că vârsta nu este un obstacol atunci când inima cere distracție. Sute de seniori din nordul Republicii Moldova și-au dat întâlnire la festivalul „Bunica și Bunelul Fest”, unde au dansat, au cântat și și-au amintit de tinerețe.

Casmed
Sursa: Casmed

„Suntem bunei și am venit să sărbătorim împreună.”

„Noi am venit foarte entuziasmați. Participăm de 6 ani la acest festival și suntem foarte bucuroși că putem veni. Noi am pregătit un show pe piesa mămăliga anului și avem foarte multe accesorii. Promovăm tradițiile vechi, totodată le combinăm cu acestea noi și le arătăm nepoților cum se făcea cândva, îi integrăm în grupul nostru.”

Bunicii au pregătit un adevărat spectacol pentru copii și nepoți. Cei mai îndrăzneți au participat la un flashmob în care au dansat pe ritmuri pop.

„Nu mă simt pensionară, eu mă simt încă tânără și bucuroasă de viața pe care o trăiesc.”

Cei mai romantici au dansat în pași de vals.

În cadrul festivalului au fost organizate concursuri, expoziții de meșteșugărit, zone pentru distracție și grătare.

„Am făcut aceste două figurine care reprezintă baba și moșneagul. Eu am un motto în viață: cânt, dansez și meșteresc și activ îmbătrânesc.”

Să îi susțină pe bunici au venit copiii și nepoții.

„Acest festival le permite să se simtă și ei o parte importantă a societății, să petreacă timpul frumos și le permite să se simtă importanți.”

Festivalul „Bunica și Bunelul Fest” este organizat de Consiliul Raional Fălești, în parteneriat cu asociația obștească „Casmed”.

„Timp de o săptămână, de luni până vineri a fost organizată partea online, unde sute de seniori au participat la diferite concursuri. Avem participanți din 35 de grupuri, care numără peste 400 de seniori care au participat la partea online și sunt prezenți și astăzi”, spune directorul executiv al asociației „Casmed”, Natalia Postolachi.

„Cred că este un festival internațional pentru că avem trupe din România și din multe localități din Republica Moldova. Va veni timpul când toți vom fi bunei și bunici, așa că trebuie să transmitem tinerei generații cultura, tradițiile și valorile noastre”, menționează președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna.

Festivalul „Bunica și Bunelul Fest” a ajuns la cea de-a 6-a ediție.

Citește mai mult