Electorala

Încă un partid și-a desemnat candidatul pentru funcția de primar al capitalei

Anatol Usatîi a fost înaintat în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Anunțul a fost făcut de către președintele formațiunii, Ion Chicu. Anatol Usatîi a declarat că va promova dialogul dintre locuitorii Capitalei și autoritatea locală pentru a rezolva problemele stringente, printre care și cele de amenajare a orașului.

„Planurile existente nu sunt dintre cele mai bune și pe alocuri învechite. Exemplu, planul urbanistic general a fost aprobat în 2007. Cu probleme majore se confruntă și sectorul rezidențial. Dintr-o parte, avem fondul vechi locativ, multe construcții deja au depășit viața lor tehnică care a fost pusă la etapa de proiectare”, a declarat candidatul PDCM.

Anatol Usatîi a activat anterior la Ministerul Economiei și la Ministerul Dezvoltării Regionale în calitate de viceprim-ministru și secretar de stat, iar la sfârșitul anului 2020 a fost ministru al Economiei și Infrastructurii. Până acum, și-au anunțat intenția de a candida la șefia Primăriei Capitalei 20 de concurenți electorali. Scrutinul din 5 noiembrie va costa bugetul de stat în jur de 178 de milioane de lei.

Citește mai mult