Electorala

Guvernul a creat un grup de lucru pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor din 5 noiembrie

Autoritățile vor efectua verificări în transportul public în ziua alegerilor locale pentru a evita transportarea organizată a cetățenilor la secțiile de votare. Despre aceasta a anunțat, secretarul general al Guvernului, Artur Mija. În cadrul unei conferințe de presă, Mija a mai menționat că toate listele electorale au fost deja transmise CEC-ului, iar Executivul a creat un grup de lucru din care fac parte reprezentanți ai mai multor instituții pentru a asigura buna desfășurare a scrutinului din 5 noiembrie.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Au fost elaborate proceduri de intervenție pentru depistarea mitei, organizarea concertelor electorale, transportului organizat către secțiile de votare și a altor situații de încălcare a normelor electorale. Inspectoratul General de Poliție, Agenția Națională de Transport Auto, reprezentanții Comisiei Electorale vor colabora pentru verificarea unităților de transport, pentru prevenirea transportului ilegal”, a subliniat secretar general al Guvernului.

Grupul va mai avea drept scop să nu admită utilizarea resurselor administrative în campanie, să nu permită implicarea funcționarilor publici în acțiuni electorale în timpul orelor de serviciu, să combată coruperea alegătorilor, să investigheze tranzacțiile financiare dubioase, dar și să verifice suplimentar listele alegătorilor pentru a vedea dacă nu sunt persoane decedate.

„Stimați cetățeni, să fim atenți să monitorizăm și să semnalăm către poliție și organele electorale de circumscripție orice situație de potențială fraudare, mită electorală sau corupere a alegătorilor”, a îndemnat reprezentantul Guvernului.

Alegerile locale generale din Republica Moldova se vor desfășura în data de 5 noiembrie. În cadrul acestora ar urma să fie aleși 898 de primari, peste 1.100 de consilieri raionali/municipali, precum și peste 10.400 de consilieri orășenești și sătești.

Citește mai mult