Sport

Cu ambiții, spre Mondiale

Cei mai buni luptători din Republica Moldova sunt în fața unei mari provocări. Sportivii vor participa la Campionatele Mondiale, unde vor încerca să cucerească medalii, dar vor avea și ocazia de a se califica la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris. Pentru asta, luptătorii trebuie să se claseze în top 5.

"Nu au fost o lună-două de pregătiri, dar ani la rând și sper foarte mult să obțin calificarea, pentru că într-adevăr am muncit foarte mult. Îmi doresc ca la Olimpiada din Paris să fac ceea ce nu am făcut la cea din Tokyo, adică să obțin o medalie." a spus Anastasia Nichita.

"Simt că sunt în formă excelentă. Antrenorii mi-au confirmat asta. Totul este în mâinile mele." a afirmat Vasile Diacon.

"-E important să arătăm lupte frumoase și automat vom obține și calificarea. -Dacă o să reușești să te califici la Jocurile Olimpice... -O să cânt o piesă." a declarat Maxim Saculțan.

Unii luptători nu vor evolua în categorii de greutate olimpice, însă asta nu înseamnă că sunt mai puțin motivați să se claseze pe podium.

"Sunt numărul unu în categoria mea de greutate, în Republica Moldova, ceea ce mă motivează. La Mondiale se adună cei mai buni luptători și eu știu că nu sunt mai slabi ca ei." a spus Nicolae Grahmez.

"Adversarele le cunosc, însă lupta va arăta. Ca fiecare sportiv, doresc să aduc o medalie." a afirmat Mariana Drăguțan.

"Scopul minim este obținerea cotelor olimpice pentru Paris, dar sperăm să obținem și medalii la acest campionat." a adăugat antrenorul lotului național, Roman Dermenji.

Campionatele Mondiale de lupte se vor desfășura în capitala Serbiei, orașul Belgrad, în peroada 16 - 24 septembrie. Republica Moldova va fi reprezentată de 20 de sportivi: 8 la lupte libere, 7 la greco-romane și 5 la lupte feminine.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult