Sport

Praf și adrenalină la Colonița

Vuietul motoarelor, noroi și mult praf ridicat! Au fost ingredientele spectacolului la etapa a treia a Campionatului de autocross al Republicii Moldova, care s-a desfățurat la Colonița. 18 piloți din diferite localități ale țării, pe mașini cu tracțiune integrală, față sau spate, cu motoare de 1600 până la 3500 centimetri cubi, au concurat pentru victorie pe un traseu special amenajat. Au fost patru categorii de concurs: touring, clasa 8, clasa 12 și buggy.

"Adrenalină este în exces, când concurez. Este o pasiune a mea, un hobby, cum îl are fiecare bărbat. Îmi place viteza la nebunie, dar nu viteza pe un drum drept, ci viteza în curbe, îmi place să le trec cât mai eficient." a spus Vadim Cvasiuc.

"Traseul este perfect. Este bine pregătit. Sunt porțiuni mai dificile, dar ne descurcăm. Este foarte mult praf, un mare dezavantaj, dar este un traseu bun, totuși." a afirmat un alt pilot, Maxim Krainov.

La campionatul național de autocross participă sportivi de diferite vârste. Igor Cardașciuc este o adevărată legendă a acestui sport, pe care îl practică din 1989.

"Cu toții luptăm pentru victorie. Desigur. Important este să respecți regulile, să nu te ciocnești cu adversarii. Se mai întâmplă, uneori, totuși. Luptăm pentru victorie, doar pentru asta și venim la competiții." a declarat Igor Cardașciuc.

"Șoferii dau totul pe traseu, vedeți și singuri. Șoferii fac ce pot cel mai bine, fac show." a spus Mihaela Bortă, organizatorul competiției.

Evident, pentru a concura în autocross, ai nevoie de mulți bani.

"Dacă e să îți faci o mașină de curse de la zero, vei avea nevoie de peste 10 mii de euro. Asta dacă cumperi toate piesele scumpe, calitative. Când pregătești mașina de o etapă a unei competiții, dacă nu ai de reparat nimic, îți trebuie să cumperi doar combustibil și alte mărunțișuri, o să cheltui cel puțin 500 de euro." a adăugat Maxim Krainov.

A patra și ultima etapă din actualul sezon competițional va avea loc tot la Colonița, de Ziua Automobilistului și Drumarului, pe 29 octombrie.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult