Social

Alertă cu bombă la un centru comercial din sectorul Botanica al capitalei. Toate persoanele au fost evacuate

Alertă cu bombă la un centru comercial din sectorul Botanica al capitalei. Apelul la serviciul 112 a parvenit la ora 16:50 și a fost efectuat de un bărbat, a precizat pentru Radiomoldova.md, ofițera de presă a Direcției Poliției Chișinău, Natalia Stati.

realitatea.md
Sursa: realitatea.md

Potrivit ei, la fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate conform protocolului. Toate persoanele din incinta centrului comercial au fost evacuate, iar zona a fost încercuită.

Pe rețelele de socializare au fost distribuite mai multe imagini, din care reiese că în zonă s-au format ambuteiaje.

Amintim că anul trecut, în Republica Moldova autoritățile erau notificate aproape zilnic despre faptul ca anumite instituții strategice ale statului era minate. În urma verificărilor, toate alertele se dovedeau a fi false. Pe aceste cazuri au fost deschise și un dosare penale de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care spunea la acea vreme că alertele ar fi fost organizate de un grup de persoane, atât din țară cât și de peste hotare, care și-ar dori să creeze neliniște în societate.

La fiecare alertă, Poliția a intervenit împreună cu alte servicii ale ministerului de interne, inclusiv geniștii Bombteh. Cheltuielile pentru astfel de intervenții variază între 1.650 de lei și 11.650 de lei, preciza atunci Inspectoratul General al Poliției.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult