Social

11 migranți ucraineni au fost surprinși în timp ce treceau ilegal frontiera de stat

11 bărbați ucraineni care au ajuns în mod clandestin în Republica Moldova din Ucraina au fost depistați de angajații Sectorului de Poliției de Frontieră Basarabeasca. Potrivit oamenilor legii, un bărbat de 24 de ani este suspectat că ar fi avut rol de călăuză. Organizatorii urmau să primească - peste 40 de mii de euro.

„Săptămâna precedentă, ca urmare a continuării acțiunilor pe linie de prevenire și combatere a migrației ilegale la frontiera de stat, patrula mobilă a surprins pe direcția localităților Basarabeasca (MDA) - Serpneovoe (UA) mai multe persoane. Cu ajutorul dispozitivelor de vedere nocturnă, polițiștii de frontieră au monitorizat acțiunile persoanelor în timp ce traversau ilegal hotarul moldo-ucrainean, fiind depistați și identificați 11 bărbați din Ucraina. În cadrul documentării cazului, în coordonare cu Procuratura Basarabeasca, este suspectat unul dintre cetățenii ucraineni, un bărbat de 24 ani, că ar fi călăuză pentru conaționalii săi”, anunță Poliția de Frontieră.

În continuare, pe caz sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă pedeapsă penală.

Totodată, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și destructurării grupului infracțional specializat pe organizarea migrației ilegale din Ucraina în Moldova, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD cooperează cu grănicerii ucraineni, prin schimb de date și informații, inclusiv activități operaționale comune.

Citește mai mult