Social

Alertă falsă cu bombă la Liceul Teoretic „Mihai Grecu” din capitală. Situația i-a pus în gardă pe conducătorii instituției

Alertă cu bombă la Liceul Teoretic „Mihai Grecu” din capitală. Cazul a avut loc în dimineața zilei de astăzi. Un bărbat a apelat administrația instituției și a comunicat că în clădire se află un obiect explozibil. Reprezentanții liceului au alertat imediat poliția. În urma verificărilor, informațiile s-au dovedit a fi false, totuși situația i-a pus în gardă pe conducătorii instituției.

NewsMaker
Sursa: NewsMaker

„Administrația liceului a anunțat imediat Poliția despre apelul primit. La scurt timp, au venit serviciile specializate, copiii au fost evacuați. În urma verificărilor, s-a stabilit că apelul a fost fals și s-a permis elevilor să revină la lecții. Este îngrijorător. Ne facem griji pentru copii, în primul rând”, a accentuat Natalia Cozac, directoare adjunctă a Liceului Teoretic „Mihai Grecu”

Poliția întreprinde măsurile necesare pentru a identifica persoana care a făcut apelul fals și a o trage la răspundere.

„Ofițerii de investigație și de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre atacul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani”, a comentat Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției capitalei.

Amintim că, săptămâna trecută, au fost înregistrate alte două alerte cu bombă false în Chișinău. În ambele cazuri, Poliția a fost anunțată că un centru comercial ar fi minat. În urma verificărilor, ambele alerte s-au dovedit a fi false.

Citește mai mult