Social

Turismul medical va avea o platformă globală. Servicii de top pe care le poate oferi Republica Moldova

Experții străini, reuniți la Forumul Internațional de Turism Medical – Moldova 2023, organizat în premieră la Chișinău, au apreciat serviciile medicale în domeniul stomatologiei, sănătății reproductive și chirurgiei plastice, menționând că serviciile oferite de sectorul medical din Republica Moldova „au depășit așteptările”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Potrivit Nataliei Ciobanu, președinta ATMM, transformarea Forumului Internațional de Turism Medical într-o platformă a profesioniștilor din domeniu va permite Republicii Moldova să devină o destinație cu perspective pentru turismul medical internațional, fiind eficient și din punct de vedere economic.

„Republica Moldova dispune de un potențial vast în domeniul turismului medical, iar serviciile oferite de sectorul medical privat din Moldova este apreciat la nivel internațional”, a menționat Natalia Ciobanu.

„Acest Forum a deschis o nouă etapă în istoria Republicii Moldova și a creat noi oportunități de investiții în sectorul turismului de sănătate”, a declarat Emin ÇAKMAK, fondatorul și președintele de onoare al Consiliului Global al Turismului Medical, organizație unde ATMM deține calitatea de vicepreședinte.

În perioada 15-16 septembrie, la Chișinău a avut loc Forumul Internațional de Turism Medical – Moldova 2023, desfășurat în premieră în Republica Moldova. La eveniment au participat peste 200 de profesioniști din domeniul medical și al turismului medical din 15 țări ale lumii și din Republica Moldova.

Forumul a fost organizat de către Asociația de Turism Medical din Moldova (ATMM), sub egida Consiliului Global de Turism Medical și Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, dar și cu susținerea partenerilor strategici USAID, Suedia și Marea Britanie prin intermediul Proiectelor Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, Tehnologiile Viitorului în Moldova și WNISEF.

Potrivit Asociației de Turism Medical din Moldova, în fiecare an, peste 35% din cetățenii străini ce vizitează Republica Moldova, vin anume pentru tratamente medicale. Majoritatea turiștilor solicită servicii medicale în domeniul stomatologiei, chirurgiei plastice sau tratament balnear.

Citește mai mult