Politic

Corina Crețu: Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană

Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană chiar la începutul anului viitor. Declarația a fost făcută de către Corina Crețu, eurodeputată din România în cadrul emisiunii „În Context” de la Moldova 1.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Europarlamentara susține că Republica Moldova este susținută de România, dar și de Comisia Europeană, iar dovada este discursul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen de acum câteva zile, care a declara că locul Republicii Moldova și al Ucrainei este în Uniunea Europeană.

„Sunt multe criterii de îndeplinit pentru a ajunge la statul de stat membru al Uniunii Europene. Primul pas este acela de a începe negocierile și, așa cum ați spus, pe data de 3 octombrie vom discuta în cadrul plenului de la Strasbourg bilanțul și reformele făcute de Republica Moldova în parcursul său european și, în calitate de membru al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, voi solicita să am cuvântul și să spun că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile la începutul anului viitor”, a subliniat europarlamentara Corina Crețu pentru Moldova 1.

Citește mai mult