Politic

Siegfried Mureșan: Rezoluția cu privire la parcursul european al Republicii Moldova va fi adoptată de către Parlamentul European în luna octombrie

Parlamentul European va adopta o rezoluție cu privire la parcursul european al Republicii Moldova, în sesiune plenară, în luna octombrie. O decizie în acest sens a fost luată la Conferința Președinților Grupurilor Politice din Parlamentul European, a anunțat eurodeputatul Siegfried Mureșan.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Potrivit oficialului, Grupul Partidului Popular European a solicitat organizarea unei dezbateri și adoptarea rezoluției privind Republica Moldova. În acest mod, Parlamentul European vrea să-și reitereze poziția clară privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la finalul anului.

Amintim că, în luna iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Autorităților de la Chișinău le-au fost înaintate nouă condiționalități pentru a trece la următoarea etapă de aderare - cea a negocierilor. În această toamnă, va fi evaluat nivelul de realizare a recomandărilor Comisiei Europene, iar la finele acestui an, instituțiile europene urmează să anunțe o decizie privind începerea negocierilor pentru aderarea la UE.

Citește mai mult