Social

Vizită de rang înalt: Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a avut o întâlnire cu elevii și profesorii de la liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a vizitat astăzi Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală, liceu de fete în perioada interbelică care a purtat numele Reginei Maria. Copleșiți de emoții, profesorii și elevii au întâmpinat-o cu mare fast pe fiica Regelui Mihai.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a României a avut o discuție cu elevii și profesorii liceului, în limba franceză, despre valorile culturale și educaționale moderne românești.

„Ne-am pregătit ca să o primim festiv. Eu am avut oportunitatea să ofer primul cuvânt doamnei, de salut. Ne-a povestit despre cariera dumneaei în artă, ne-a povestit despre etapele ei de studii.”;

„Mereu mi-am dorit să întâlnesc demnitari de rang înalt, mai ales membri ai familiei regale. Alteța Sa ne-a povestit mai mult despre copilăria ei.”;

„Când am aflat această veste toată școala era în forfotă, toți erau foarte entuziasmați deoarece Regina Maria este una dintre personalitățile marcante pe care le avem în această instituție.”

„Acest eveniment marchează legătura seculară, educațională, culturală și spirituală cu casa regală. Această vizită a fost emoționantă pentru Alteța sa pentru că a vizitat în mod special blocul vechi care este o bijuterie arhitecturală a municipiului Chișinău”, a menționat directoarea LT „Gheorghe Asachi”, Natalia Bulat.

După vizitarea liceului, Principesei Sofia i-a fost arătat soclul din scuarul instituției de învățământ, unde va fi ridicat monumentul Reginei Maria.

„Încetul cu încetul sunt executate lucrările pentru proiect. Sperăm ca în timpul apropiat să fie realizat, dus până la capăt și să putem avea și un scuar frumos aici în fața liceului”, spune șeful Direcției municipale educație, Andrei Pavaloi.

Alteța Sa Regală Sofia este cea de-a patra fiică a Regelui Mihai al României și a Reginei Ana. Sofia este a opta pe linia succesiunii la conducerea Casei Regale române și la tronul României.

Citește mai mult