Economic

USAID a transferat țării noastre circa 77 de milioane de dolari, sprijin bugetar direct

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională a transferat Republicii Moldova aproape 77 de milioane de dolari, în calitate de suport bugetar direct. Banii vor fi folosiți pentru a rambursa costurile record pentru energia electrică pe parcursul iernii trecute.

„Țara noastră a bugetat atunci din resurse publice această sumă contribuind astfel la sprijinul direct al cetățenilor, iar acum prin transferul acestor bani fondurile respective pot fi utilizate în sprijinul altor necesități publice. Mijloacele alocate, despre care am menționat mai devreme, sunt parte a acelei asistențe de 300 de milioane de dolari SUA, care a fost anunțată de partenerii americani, ca sprijin pentru consolidarea securității energetice a Repuvlicii Moldova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Voda.

USAID s-a angajat să susțină Republica Moldova în consolidarea securității energetice și stabilirea parteneriatelor cu noi furnizori de resurse energetice, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. De la începutul anilor '90, Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul USAID, oferă sprijin Republicii Moldova pentru creșterea economică și consolidarea guvernanței democratice.

Citește mai mult