Politic

Deputații au ținut un moment de reculegere în memoria lui Mircea Snegur

Deputații au ținut un moment de reculegere în memoria primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care a decedat pe 13 septembrie. Președintelui Legislativului, Igor Grosu, a remarcat că trecerea în neființă a lui Mircea Snegur reprezintă o pierdere irecuperabilă pentru fiecare cetățean.

parlament.md
Sursa: parlament.md

*„Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea independenței, libertății și suveranității Republicii Moldova. El va rămâne în istoria Republicii Moldova ca președinte care a adus independența, limba română și tricolorul. Noi, cei de aici, suntem datori ca aceste valori, fără de care un stat nu poate fi numit stat, să le ducem mai departe. Mircea Snegur a fost și primul președinte al Parlamentului. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat personal, precum și celor pentru care numele lui Mircea Snegur este istorie” a declarat Igor Grosu.

Amintim că Mircea Snegur a murit pe 13 septembrie, la vârsta de 83 de ani, după o luptă îndelungată cu o boală incurabilăc. Sâmbătă, 16 septembrie, el a fost petrecut pe ultimul drum, iar pe teritoriul țării a fost decretată Zi de Doliu Național.

Citește mai mult