Politic

Ministrul Apărării al Franței efectuează o vizită oficială în Republica Moldova

Ministrul Apărării Forțelor Armate al Franței, Sébastien Lecornu, efectuează o vizită oficială în Republica Moldova la invitația ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi. Oficialii se vor întâlni la sediul instituției de apărare luni, 25 septembrie curent, unde vor susține declarații de presă, informează instituția într-un comunicat.

Agenda discuțiilor cuprinde subiecte cu privire la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, perspectivele de dezvoltare a parteneriatului moldo-francez, precum și alte subiecte de interes comun, mai notează sursa citată.

Amintim că recent în Republica Moldova a fost și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Oficialul a avut întrevedere cu primele persoane în stat și a declarat că din punct de vedere politic și strategic, țara noastră aparține familiei democrațiilor europene. Totodată, Mircea Geoană a remarcat că atât Alianța Nord-Atlantică cât și fiecare țară membră NATO are o cooperare bună cu Republica Moldova.

La rândul său, prim-ministrul, Dorin Recean, a subliniat că vizita lui Mircea Geoană reprezintă un semnal de susținere a țării noastre și a remarcat că intenția Republicii Moldova este să dinamizeze programele de parteneriat cu NATO și cu țările membre NATO.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult